Voluntarii Universității de Vest vor să ajute seniorii timișoreni

66

Universitatea de Vest din Timișoara a format un grup de voluntariat pentru suport comunitar în această perioadă de nevoi mai deosebite. Activitățile grupului de voluntariat din UVT sunt dedicate implicării în programe de susținere comunitară în timpul stării de urgență.

Participând activ la viața comunității, implicându-se cu solidaritate în susținerea celor aflați în dificultate și pentru suportul activităților vitale din perioada stării de urgență, Universitatea de Vest din Timișoara a format un grup de voluntariat pentru suport urgențe, a cărui activitate este dedicată implicării în activitățile de susținere comunitară în Timișoara. Grupul este format din studenți voluntari, cadre didactice și alți angajați ai UVT, care desfășoară activități pro bono necesare persoanelor fizice sau instituțiilor timișorene, în situații ce devin foarte urgente acum, în plină criză epidemiologică.

Una dintre primele activități pentru care studenții voluntari din UVT s-au pus la dispoziție, sub coordonarea asociației studențești din UVT, OSUT, este aceea de a prelua apelurile de semnalare a cazurilor sociale din Timișoara, mai ales a celor care îi privesc pe vârstnicii de peste 65 de ani. După cum s-a anunțat public, guvernul a luat azi hotărârea de a adopta o decizie de urgență prin care este complet interzisă circulația în spațiul public pentru cei de peste 65 de ani. Acest context va face să devină deosebit de util și solicitat serviciul Primăriei Timișoara, prin care se preiau telefonic (la numărul 0356.981) apelurile privind cazuri sociale și persoane cu vârste peste 65 de ani, fiind vizați timișoreni complet izolați datorită restricțiilor instituite în fața pericolelor epidemiologice. Studenții voluntari din UVT se alătură Direcției de Asistență Socială din Primăria Municipiului Timișoara, răspunzând apelurilor referitoare la cazurile sociale ale bătrânilor, un aport ce devine vital pentru viața a mii de locuitori ai orașului.

Pe de altă parte, UVT a răspuns și apelului venit din partea Direcției de Sănătate Publică a județului Timiș, pentru a completa efortul de administrare a miilor de documente sosite la DSP Timiș din punctele de trecere a frontierei de vest, completate de cetățenii români care au intrat în ultimele zile în țară, veniți din spații naționale cunoscute ca zone de risc epidemiologic ridicat. Voluntarii de la UVT au participat la trierea și sortarea pe județe a documentelor completate la intrarea în țară a celor ce s-au repatriat, astfel că mii de documente, importante pentru anchetele epidemiologice ce vor urma imediat, au ajuns mai rapid la Direcțiile de Sănătate Publică din peste 20 de județe, spre care au declarat că se îndreaptă cei care au trecut prin punctele vamale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.