Dosar penal, în vest, pentru zădărnicirea combaterii bolilor

72

Polițiștii din Arad au întocmit un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. De asemenea, mai multe persoane s-au ales cu amenzi după ce au părăsit casele, deși se aflau în izolare.

În ultimele 24 de ore, echipele mixte ale Inspectoratelor Județene de Poliție, Jandarmi și Poliției Locale au verificat 1305 persoane și 31 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor de autoizolare/carantină, respectiv a măsurilor de restricționare a circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, dispuse prin Ordonanța Militară nr. 2 a Ministrului Afacerilor Interne privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19.

A fost întocmit un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor și au fost aplicate 14 amenzi contravenționale, în valoare de 4.100 de lei, pentru nerespectarea regimului de autoizolare la domiciliu. De asemenea, au fost aplicate 33 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 56.500 lei, pentru nerespectarea prevederilor O.M.2. privind circulația persoanelor în intervalul orar 22.00-06.00.

Reamintim că începând de astăzi a intrat în vigoare Ordonanța Militară nr. 3 a Ministrului Afacerilor Interne privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19., prin care sunt instituite noi restricții de circulație în afara locuinței/gospodăriei, aplicabile pe tot parcursul zilei.

LĂSAȚI UN MESAJ