Vizitezi Timişoara, plăteşti! Primăria vrea să instituie o taxă de promovare a turismului

310

Turiştii care vizitează Timişoara vor plăti, din 2018, o „taxă pentru promovarea turismului în Timişoara”. Aceasta va fi inclusă în preţurile practicte de operatorii de turism, indiferent dacă vorbim de hoteluri, pensiuni, moteluri sau hosteluri.

Taxa va fi instituită numai dacă aleşii locali aprobă, miercuri, iniţiativa executivului în şedinţa de plen.

„Taxa specială pentru promovarea turismului în municipiul Timişoara se va calcula de către unitatea de cazare prin aplicarea unei cotei de 2% la tarifele de cazare, exclusiv TVA, practicate de unităţile de cazare pentru fiecare zi de sejur a turistului şi se datorează pentru întreaga perioadă de cazare. Unitatea de cazare va avea obligaţia de a vărsa taxa specială colectată la bugetul local al unităţii administrativ-teritoriale în raza căreia este situată aceasta, lunar, termenul de plată fiind până la data de 10, inclusiv, a lunii următoare celei în care s-a colectat această taxă”, se arată în proiectul de hotărâre.

Obiectivele urmărite prin instituirea taxei speciale pentru promovarea turismului sunt: – creşterea numărului de turişti în Timişoara; – creşterea duratei de şedere a turiştilor în municipiul Timisoara; – creşterea veniturilor obţinute din turism în municipiul Timisoara; – creşterea calitatii serviciilor publice și crearea de noi servicii publice destinate turiştilor.

Sumele astfel obținute vor servi totodată pentru realizarea unei strategii de dezvoltare pe termen mediu și lung, corelate cu strategia culturală TM2021.

LĂSAȚI UN MESAJ