Virgil Musta anunță cum putem scăpa de numărul mare de noi infectări

443

Doctorul Virgil Musta de la Spitalul „Victor Babeș” susține că evoluția pandemiei de coronavirus în România este îngrijorătoare, mai ales că în ultimele săptămâni au fost raportate aproximativ 1.000 de noi infectări cu SARS-CoV-2 în fiecare zi. Chiar și la ultima raportare procentul celor diagnosticați pozitiv cu boala este unul foarte mare, reprezentând 10% din persoanele testate, fiind dublu comparativ cu cel din perioada stării de urgență.

Virgil Musta susține că această situație a fost provocată de relexarea populației și nerespectarea regulilor de limitare a răspândirii noului coronavirus. Însă doctorul este optimitist și explică faptul că aceasstă situație poate fi inversată dacă oamenii încep să respecte câteva reguli de bun simț.

„Sunt vești bune însă: 80% din populație înțelege situația în care ne aflăm, înțelege dificultatea, înțelege că există virus, există pandemie și că este important să fim acum, mai mult ca niciodată, solidari, să respectăm cele trei reguli pentru că acestea stau la baza prevenției noastre de a nu ne îmbolnăvi și anume: purtarea măștii, distanțarea socială și spălatul pe mâini. Sunt convins că împreunp vom putea depășu și aceste momente mai dificile”, a explicat doctorul Virgil Musta, citat de gandul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ