Viorel Șerban, încă patru ani în fruntea Universității Politehnica din Timișoara

175

Alegerile pentru funcția de rector al Universității Politehnica din Timișoara s-au încheiat în urmă cu puțin timp. Potrivit reprezentanților instituției, Viorel Șerban va conduce și în următorii patru ani UPT.

666 de persoane au fost așteptate la urne, astăzi, cadre didactice și studenți, însă s-au prezentat 571. Din cele 549 de voturi valabil exprimate, 355 au fost „pentru” Viorel Șerban și 194 „pentru” Ilare Bordeașu.

Planul managerial al lui Viorel Șerban anunța continuarea politicilor care au făcut posibile performanțe precum reconfirmarea calificativului de „Universitate cu grad de încredere ridicat”, obținerea locului I în Topul transparenței Universităților publice din România sau promovarea unei treimi dintre cadrele didactice din UPT.

Astfel, planul managerial „pornește de la experiența de conducere acumulată și propune soluții pentru principalele provocări ale universităților secolului XXI: plafonarea numărului de studenți cu frecvență, creșterea importanței transferului tehnologic și a angajamentului regional, internaționalizarea ca factor determinant în consolidarea poziției unei universități în cadrul diferitelor clasamente, orientarea spre managementul calității totale și guvernanței universitare”.

LĂSAȚI UN MESAJ