Violența în familie, în atenția polițiștilor și a lugojenilor

61

Aproximativ 1.000 de persoane din Lugoj au participat la un seminar de informare despre violența în familie. Inspectoratul de Poliție Județean Timiș a demarat o acțiune pentu stoparea fenomenului.

”Având în vedere gravitatea deosebită şi impactul socio-mediatic puternic, violența în familie, dar și celelalte tipuri de infracțiuni comise asupra unui membru al familiei (omor, tentativă de omor, loviri sau alte violențe, vătămarea corporală, viol asupra unui membru al familiei, lipsirea de libertate în mod ilegal, hărțuirea, act sexual cu un minor, coruperea sexuală a minorilor), sunt de natură să inducă o stare de teamă şi nesiguranţă în rândul populaţiei. Scopul acestei activități este creșterea gradului de informare a cetățenilor cu privire la riscurile violenței în familie și la drepturile şi responsabilităţile prevăzute de lege în cazul violenţei intrafamiliale”, transmite IPJ Timiș.

La standul de informare al poliţiştilor de lângă o societate comercială din Lugoj s-au găsit materiale informative și ghiduri de prevenire a criminalităţii, ce au fost distribuite cetăţenilor pentru o corectă înţelegere a fenomenului infracţional şi adoptarea unei conduite preventive care să preîntâmpine victimizarea acestora.

Polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, în colaborare cu reprezentanți ai Serviciul Rutier și ai Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timiș, au purtat discuții cu angajații societății comerciale cu privire la efectul negativ produs de consumarea de substanțe psihoactive a participanților la traficul rutier, astfel prin folosirea unor ochelari special concepuți pentru a imita efectul consumului de substanțe interzise, au putut înțelege în mod practic efectele negative ale drogurilor și alcoolului asupra șoferilor.

Totodată, la activitate au participat şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care au explicat celor interesaţi, cum pot interveni pentru a salva vieţi omeneşti şi ce anume trebuie făcut în cazul rănirii participanţilor la trafic, în urma accidentelor rutiere.

LĂSAȚI UN MESAJ