Acțiune inedită în cea mai bogată comună din România. Ce pun la cale mai mulți voluntari

165

Peste o zi, dumbrăvițenii ies la curățat terenurile neîngrijite din cea mai bogată comună din România. Oamenii s-a săturat de ambrozia care crește în voie în localitatea lor, așa că au de gând să o distrugă. Dacă autoritățile locale nu iau măsuri, un grup de voluntari au decis să nu stea cu mâinile în sân și să smulgă din pământ planta care le povoacă atât de mult disconfort.

”Sâmbătă 28 Iulie, ora 9:00 dăm start acțiunii de eradicare a ambroziei din Dumbrăvița, planta care afectează din ce în ce mai multe persoane. Acțiunea va dura două săptămani, până în data de 11 August, perioadă în care vom smulge din rădăcini plantă cu plantă, pâna când nu va mai ramâne niciuna. Procedeul de colectare al ambroziei va fi de smulgere a plantelor din rădăcină și depozitarea lor în saci”, transmite grupul de voluntari.

Cei care doresc să se alăture acțiunii vor primi mănuși de unică folosință, măști de protectie și saci de culoare roșie (dedicați deșeurilor periculoase).

”Am pornit în acest demers după ce am înteles că autoritățile statului au pierdut lupta cu ambrozia, iar în fiecare an, când planta înflorește, mii de oameni ajung în stare critică la spital”, mai spun voluntarii.

Primarul Timișoarei a declarat, în primăvară, că dorește să înființeze un consorțiu de luptă împotriva ambroziei din care să facă parte toate localitățile limitrofe urbei de pe Bega. Însă nu a mai pus în practică proiectul.

LĂSAȚI UN MESAJ