20 C
Timișoara
vineri 31 mai 2024

„Vinerea Verde”, la Universitatea Politehnică din Timișoara

Universitatea Politehnica Timișoara a dat curs invitației și s-a raliat campaniei „Vinerea Verde”, lansată de Ministerul Mediului declarând data de 14 mai 2021 ca debut al unei serii de proiecte – „Vinerea Verde la UPT” – de încurajare a unui stil de viață sănătos și de protejare a mediului înconjurător. Cadrele didactice și studenții, dar și toți prietenii Politehnicii timișorene sunt încurajați ca, cel puțin o dată pe săptămână, să lase mașina acasă și să folosească mijloacele alternative de transport: bicicleta, trotineta sau, și mai bine, mersul pe jos, în vederea reducerii poluării.

Primul rector al Universității Politehnica Timișoara (numită, pe atunci, Școala Politehnică), Traian Lalescu, era şi un mare iubitor de sport. El a iniţiat şi înfiinţarea primei grupări sportive a Şcolii Politehnice. Tradiția susținerii mișcării sportive a fost continuată de toți rectorii care au urmat la conducerea instituției. De altfel, dincolo de faptul că sportul este considerat în Politehnică o disciplină necesară pregătirii de bază a unui student, Universitatea Politehnica a fost tot timpul cel mai important pilon pentru dezvoltarea mișcării sportive a comunității timișorene. Bazele sportive ale Politehnicii au rămas deschise în ultimul an pentru toți sportivii, chiar dacă eforturile pentru întreținerea acestora nu sunt mici.

Universitatea Politehnica Timișoara are, probabil, cea mai importantă infrastructură sportivă dintre toate universitățile din România. Pe toate bazele sportive ale UPT se desfășoară atât activități de performanță, cât și universitare sau de masă.

Stadionul Știința, cu nocturnă și pistă de atletism, Baza sportivă nr. 2, cu terenuri de fotbal (cu gazon natural și artificial) și tenis de câmp, balon cu terenuri de minifotbal, handbal și baschet, sală de sport, bazin de înot (interior și exterior), saună și aparate de fitness, oferă o mulțime de posibilități de antrenament. Iar toate acestea sunt puse gratuit la dispoziția studenților.

Pe viitor Universitatea Politehnica Timișoara are în vedere derularea mai multor proiecte în vederea reducerii poluării și a protecției mediului înconjurător, concomitent cu derularea unor campanii de informare și conștientizare în rândul studenților privind necesitatea adoptării unui stil de viață sănătos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Coldea și umbrele sale timișorene

„Coldea ar trebui să înfunde pușcăria dacă ceea ce vehiculează DNA se adeverește”. Asta spune, cât se poate de clar, Băsescu, în stilul său tăios,...

Ovidiu Ștefănesu, primar PSD al comunei Comloșu Mare: Dialogul cu cetățenii este foarte important

Domnule Ștefănescu, ați hotărât să candidați pentru un nou mandat al comunei Comloșu Mare. Ce v-a făcut să luați această decizie? Îmi doresc foarte mult...

Citește și :