Vine criza! O proprietate evaluată la un miliard de dolari, vândută cu 100.000 de dolari

86

Proprietatea intitutlată The Mountain, situată în Beverly Hills, şi care a aparţinut lui Mark Hughes, creatorul Herbalife, a fost vândută la licitaţie pentru 100.000 de dolari.

Parcela a fost scoasă la vânzare timp de un an, preţul iniţial fiind stabilit la un miliard de dolari, scrie The Wall Street Journal.

Creatorul Amazon Jeff Bezos a fost interesat de achiziţionare terenului, însă a renunţat din cauza preţului. Jeff Bezos nu a fost singurul interesat de această proprietate, pentru că nume sonore din cinematografia americană, cum ar fi Tom Cruise, au luat în considerare această achiziţie.

Licitaţia s-a organizat la Civic Center Plaza din Pomona, California. Primul proprietar al parcelei a fost Shams Pahlavi, sora ultimului şah din Iran, Mohammad Reza Pahlavi, care a intrat în posesia proprietăţii la finalul anilor ’70. În 1987, proprietatea a fost cumpărată de o stea a televiziunii din acele timpuri, Merv Griffin, care la 10 ani mai târziu i-a vândut-o fondatorului Herbalife, pentru 8,5 mil. dolari.

Potrivit celor care s-au implicat în licitaţie, şi care cunoşteau istoria proprietăţii, Mark Hughes plănuia să construiască acolo o casă în stil mediteranean.

În 2000, la 44 de ani, fondatorul Herbalife a fost găsit mort în locuinţa sa din Malibu, din cauza unei combinaţii letale de alcool şi medicamente, mai scrie The Wall Street Journal.
Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ