Vin ninsori abundente, viscol şi ger polar, se prelungește vacanța?

9888

Peste o săptămâna, pregătiţi-vă pentru un episod de frig, cu lapoviţă şi ninsoare. Experţii sunt îngrijoraţi şi că la Polul Nord ar putea avea loc mai repede decât de obicei ruperea vortexului polar.

Asta ar înseamna că riscul de a avea o iarnă a extremelor creşte. Ceea ce se întâmplă zilele acestea cu vremea din România este provocat de un ciclon mediteranean. Ninsori abundente se vor inregistra in centrul si vestul tarii, in celelalte regiuni precipitatiile mentinandu-se in normalul perioadei. Anul 2017 a fost marcat de anomalii climatice. Am avut caniculă, tornade, furtuni violente care au ucis oameni, dar şi ploi abundente. Toate acestea, spun specialiştii, vor fi din ce în ce mai dese.

Vacanța s-ar putea prelungi în unele judeţe

Elevii au intrat în vacanţa de iarnă pe data de 23 decembrie 2017, conform Ministerului Educaţiei. Dar cand se vor întoarce la şcoală?

Conform metodologiei, inspectoratele şcolare pot decide suspendarea pentru anumite niveluri de învăţământ, iar ulterior se vor lua măsurile corespunzătoare pentru recuperarea orelor pierdute. Inspectoratele Scolare pot decide suspendarea pentru anumite niveluri de învăţământ, iar ulterior se vor lua măsurile corespunzătoare pentru recuperarea orelor pierdute.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/anuntul-facut-de-meteorologi–cum-va-fi-vremea-la-inceputul-anului-2018–cand-va-ninge-cel-mai-mult_397081.html#ixzz543wPjLGe

LĂSAȚI UN MESAJ