Vin 20 de autobuze noi şi un autocar la Timişoara. Primăria cheltuie peste 12 milioane de lei-VIDEO

174

Transportul în comun din oraş va fi îmbunătăţi, în curând. Autorităţile locale au anunţat că au semnat contractul de furnizare a 20 de autobuze de mici dimensiuni, care vor intra în patrimoniul RATT.

Pentru cele 20 de mijloace de transport în comun, din bugetul local se vor cheltui 11,2 milioane de lei. Acestea vor intra pe traseu la orele de vârf şi vor funcţiona la fel ca celelalte autobuze din Timişoara.

„Vrem să folosim aceste autobuze în mod special la orele de vârf, când sistemul de transport în comun nu face față. Atunci, ele vor fi puse în paralel, fie cu tramvaiele, fie cu autobuzele regulare pe care le avem, astfel încât cetățenii să nu mai aștepte atât de mult pentru a se putea deplasa de la locul de muncă spre casă sau invers. Vor beneficia probabil cel mai mult de aceste noi mijloace de transport elevii, la orele de dimineață, când vor avea condiții mai bune să se deplaseze la școlile lor, dar nu sunt dedicate special pentru ei”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

În cadrul aceluiaş contract, Primăria Timişoara a cumpărat şi un autocar. Preţul achitat este de 1,2 milioane de lei. În total, pentru modernizarea parcului auto RATT se vor investi 12,4 milioane de lei.

„În baza acordului-cadru se vor achiziționa minim o bucată și maxim 20 de bucăți autobuze de capacitate mică, Euro 6, cu podea coborâtă, destinate transportului urban de călători și un autocar, Euro 6, destinat transportului de persoane pe trasee comunitare, inclusiv asigurarea mentenanței”, au mai precizat autorităţile.

În prima etapă vor fi livrate 6 autobuze, dar termenul la care ele vor ieşi pe traseu nu este cunosct nici de primarul Timişoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ