Vietnamezii forțează granițele din vestul țării. VIDEO

65

Un grup de vietnamezi care a stat legal în România a decis să caute un trai mai bun. Cei 10 bărbați s-au hotărât să plece în Germania, dar nu aveau acte pentru a intra în Spațiul Schengen. Din România, au încercat să treacă ilegal granița în Ungaria. Polițiștii de frontieră din Bihor le-au oprit călătoria.

Cei 10 vietnamezi erau ghidați de doi cetățeni slovaci care le-au promis că îi vor duce până în Germania. Le-au încărcat bagajele în două mașini și au pornit la drum. La controlul de la frontieră, tocmai volumul mare de bagaje le-a trezit suspiciuni polițiștilor.

”Imediat, s-a procedat la verificarea zonei de competență a localității Tămășeu, ocazie cu care au fost descoperiți, la aproximativ 10 de metri faţă de linia de frontieră cu Ungaria, 11 cetățeni străini.

Deoarece persoanele în cauză nu își justificau prezența în zona de frontieră, acestea au fost duse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări. În urma verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt 10 cetăţeni vietnamezi, având vârste cuprinse între 18 și 35 de ani și un cetățean slovac C.P., în vârstă de 26 de ani.

Din primele cercetări a rezultat faptul că cetăţenii vietnamezi au intrat legal în Romania în baza unor vize valabile, iar pentru că le expira perioada de şedere în ţara noastră au hotărât să încerce să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pentru a ajunge în Germania. Astfel după ce au fost transportaţi în apropierea frontierei de stat cu cele două autoturisme, cetățeanul slovac C.P. urma să-i sprijine pe cei 10 cetățeni din Vietnam ca să treacă ilegal graniţa, pe jos, în Ungaria”, povestesc autoritățile.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat de către cei 10 cetăţeni străini, respectiv trafic de migranţi de către cei patru cetățeni slovaci.

LĂSAȚI UN MESAJ