Vieți salvate de devotamentul și dedicarea unui pompier din Arad

69

Două vieți au fost salvate datorită devotamentului unui pompier din Arad. Acesta a salvat două persoane dintr-un incendiu deși se afla în timpul liber.

Bărbatul nu a dorit mediatizarea evenimentului, dar colegii săi au vrut să îi aducă public mulțumiri pentru implicare.

”Curajul și devotamentul maiorului Ciupuliga, comandantul Detașamentului de Pompieri Ineu a făcut diferența între viață și moarte sâmbătă la Macea. Deși era liber și se afla acasă la Curtici, sângele de salvator care-i curge prin vene l-a făcut sa meargă alături de colegii de la SVSU Curtici la un incendiu la ieșire din localitate. Nimic deosebit, ardea un copac pe marginea drumului. A ajuns la locul intervenției, a sunat in dispecerat la Arad și a anunțat ca se descurca cu voluntari și nu solicita sprijin de la Detașamentul Arad”, povestesc pompierii.

„Încă nu am băgat mașina de stingere în garaj când m-a sunat Claudiu (ofițerul de serviciu, mr. LESCHIAN CLAUDIU) și mi-a zis ca avem două persoane căzute la Macea în casă, posibil intoxicate. Am știut că e pe viață și pe moarte”, le-a povestit Ciupi colegilor după multe insistențe și un ordin de la comandant.

A ajuns la Macea în timpul oportun, pe drum a făcut planul de intervenție și a ordonat ca toți voluntarii să fie echipați cu aparate de respirat. A intrat primul și a ieșit ultimul din casă, când s-a asigurat că nu mai sunt victime, butelia este închisă și pericolul înlăturat. Astfel, cei doi intoxicați au fost salvați.

LĂSAȚI UN MESAJ