Vidul de putere se adâncește. Reșița nu mai are decât un viceprimar și acela ocupat cu campania

308

Reșița pare un oraș menținut în viață la aparate. Cu primarul Mihai Stepanescu arestat, municipiul mai avea doi viceprimari. Unul, Ioan Crina, a primit atribuții de primar și oricum domnia sa e ocupat cu campania electorală, pentru că va candida la fotoliul de primar. Cel de-al doilea era Lucian Voina, numai că și el a fost revocat recent din această funcție.

Voina a fost revocat prin ordin al prefectului din calitatea de consilier local și, în consecință, a rămas fără fotoliul de viceprimar. Lucian Voina, un viceprimar tânăr, profesor, cu viziuni interesante, neimplicat în scandaluri, a fost revocat în urma unei notificări a partidului din care a făcut la un moment dat parte, UNPR. El a fost revocat din funcție de către prefectul Florența Albu, pentru că s-a înscris în ALDE.

”În conformitate cu normele legale în vigoare, formaţiunea politică amintită a solicitat prefectului, pentru cel în cauză, constatarea încetării de drept a mandatului de consilier local şi declararea ca vacant a locului acestuia”, se spune într-un comunicat al Cancelariei prefectului.

Lucian Voina a fost ales ca și consilier local pe listele PPDD, partid care ulterior a fuzionat prin absorbție cu UNPR. La scurt timp a fost ales viceprimar. După înscrierea în ALDE, UNPR i-a retras lui Voina sprijinul politic iar Instituția Prefectului a dispus încetarea mandatului.

LĂSAȚI UN MESAJ