(VIDEO) Incredibil! Medicii se ceartă în timp ce pacientul se află pe masa de operaţie

1340

Un scandal între medici a avut loc la Craiova chiar în timp ce pacientul era pe masa de operație. Protagoniștii sunt un medic urolog concediat pentru mai multe abateri disciplinare, dar repus în drepturi de instanța de judecată, și șeful secției de Urologie.
Pe imagini se vede cum doctorul Riza intră îmbrăcat în pantaloni și un pulover, în timp ce restul cadrelor medicale au halate speciale, bonete, mănuși și fețele acoperite cu măști. Pe masa de operație se afla un pacient cu un diagnostic grav, de tumoră renală.

„Eu am participat la operație pentru a-l asista pe un alt coleg. Pacientul era pe masa de operație, sterilizat și anesteziat”, a povestit prof. dr. Paul Tomescu, șeful Clinicii de Urologie, pentru ziaruldecraiova.ro.

Șeful secției și ceilalți medici îl roagă să nu mai intre fără costum special în sala de operație, dar medicul Riza îi ignoră, chiar și atunci când este amenințat cu Poliția.

Incidentul de joi nu ar fi singular, susține profesorul Tomescu. „Intră în fiecare zi. A intrat și ieri și alaltăieri și astăzi. Intră îmbrăcat civil în blocul operator, în sălile de operații. A intrat și la Chirurgie 1, în clinică la profesorul Gerogescu. Intră și face scandal, omul nu judecă. Ce poate să motiveze o persoană care face așa ceva? Este un pericol biologic, în primul rând. Vedeți ce se întâmplă pe la „Marius Nasta” și pe la alte clinici. Este pericol să se intre așa în saloane, dar în sălile de operație. Toată lumea e speriată, inclusiv epidemiologi, conducerea spitalului. Este inadmisibil!”, a povestit șeful Clinicii.

Într-un final chiar urologul Mugur Riza a chemat Poliția, pe motiv că ar fi fost înjurat de un coleg, după scenele din sala de operație.

sursa: libertatea.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ