Români filmaţi cum aruncă în aer bancomate din Spania

363

Garda Civilă din Spania a arestat patru români care făceau parte dintr-o importantă reţea de hoţi din bancomate. Unul dintre ei a făcut parte din grupări paramilitare care acţionau în zona Balcanilor.

Presa spaniolă scrie că cei patru români au aruncat în aer mai multe bancomate folosind triperoxid de triacetonă (TATP), supranumit „Mama lui Satan”, o pudră albă, explozibilă, extrem de instabilă.

TATP este un exploziv artizanal care nu este detectat de scannerele de pe aeroporturi, ci doar de câini special antrenaţi.

Substanţa a fost adesea folosită de jihadiști în atacuri, cum ar fi Catalonia în luna august din 2017, Paris sau Bruxelles.

În urma percheziţiilor, Garda Civilă a confiscat de la cei patru români 730 de grame de astfel de explozibil, scrie deia.eus.

„Mama lui Satan” este o substanță cunoscută pentru puterea sa distructivă și este foarte instabilă în manipulare, astfel încât orice frecare, șoc sau impact poate cauza detonărea accidentală.

Cei patru români arestaţi se pregăteau să dea atacul într-o filială bancară din Santa Ana (Albacete), acţiune blocată de Garda Civilă.

sursa: observator.tv

LĂSAȚI UN MESAJ