VIDEO: Centru ultramodern de competențe automotive inaugurat în Freidorf

314

Vești bune! Un centru de aproape 12 milioane de lei dedicat firmelor automotive a fost finalizat la Timișoara.

Este vorba despre Centrul de competențe automotive de 1600 mp, situat în Parcul Industrial Friedorf. Acesta este echipat cu utilaje în valoare de 800.000 de euro.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă implementarea unui pachet de servicii şi a unor programe de trainning în beneficiul întreprinderilor din sector. Toate acestea vizeză creşterea competenţelor furnizorilor regionali din domeniul construcţii de maşini/automotive şi, implicit, creşterea performanţei sectorului automotive la nivel regional.”Acest centru va asigura atât spații pentru conferințe și trainning pentru personalul din domeniul automotive, cât și utilajele utilizate în acest proces de producție a componentelor. Avem patru utilaje achiziționate.Toate acestea vor putea fi folosite de cei din sector. În Timișoara, sectorul automotive este foarte dezvoltat, iar aceste utilaje costă foarte mulți bani și nu se justifică achiziționarea unui astfel de echipament dacă nu ai nevoie de el în permanență”, spune Magda Nicoară, șefa Direcției de Dezvoltare din cadrul Primăria Timișoara.

Centrul a fost dotat cu echipamente de specialitate de ultimă generaţie folosite în industria automotive constând în: centru de prelucrare cu comandă numerică, strung cu comandă numerică, maşină de măsurat în coordonate, maşină de injecţie mase plastic. Centrul de competențe în domeniul automotive are și săli de conferințe pentru cursuri destinare perfecționării lucrătorilor din domeniu.

Proiectul a fost realizat de municipalitatea timișoreană, iar jumătate din bani sunt cu finanțare europeană. Lucrările au fost executate de SC CONSTRUCTIM SA şi SC STARETO SRL, iar perioada de execuție a lucrărilor a fost de 20 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ