VIDEO. Carnagiu după un accident feroviar! Patru morți și 9 răniți după ce un microbuz a fost lovit de tren

162

Un accident groaznic s-a petrecut luni seara, la trecerea la nivel cu calea ferată pe secția CF Buzău – Făurei. Potrivit informațiilor transmise de CFR, un microbuz în care se aflau mai multe persoane a fost lovit de tren.  În urma accidentului s-au anunțat trei morți și 10 răniți. A fost activat planul roșu de intervenție.

_________________________________________________________

Update – Una dintre victimele rănite grav și transportate la spital a murit ulterior, bilanțul ridicându-se astfel la 4 morți și 9 răniți.

_________________________________________________________

Microbuzul a fost lovit de tren în satul Bîlhacu, comuna C.A.Rosetti.

”Trenul IR 1579, care circula în relația București- Galați, a lovit un microbuz, al cărui șofer s-a angajat în traversarea căii ferate fără să se asigure și să respecte semnalizarea de la trecerea la nivel. Reprezentanții Regionalei CF Galați s-au deplasat la locul accidentului pentru a acționa și a acorda sprijinul necesar reprezentanțiilor pentru situații de urgență”, a transmis, luni seara, Oana Brânzan, purtător de cuvânt CFR.

La fața locului au fost trimise 2 echipaje SMURD, 5 echipaje medicale SAJ, 2 echipaje de descarcerare și un post medical avansat.

Totodată, a fost alertată în sprijin și o autospecială pentru victime multiple încadrată cu paramedici de la ISU Brăila.

Din cele 10 persoane transportate la spital, una este în stare gravă (inconștientă), iar 9 sunt conștiente și prezintă diferite leziuni. Pentru extragerea celor 3 persoane decedate care au rămas încarcerate în microbuz, salvatorii au acționat cu accesorii grele de intervenție. O singură persoană a scăpat nevătămată, nu prezinta probleme medicale.

Din primele informații, șoferul microbuzului nu s-ar fi asigurat la trecerea la nivel cu calea ferată și nu ar fi respectat semnalele acustice și luminoase. Chiar el este singurul care a scăpat cu răni ușoare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ