Se caută un pat de spital în străinătate pentru Mădălina, o tânără cu arsuri grave. În România nu sunt locuri

170

Desi tânăra are arsuri pe 50% din suprafaţa corpului, niciun spital de arşi din ţară nu a primit-o. Familia face acum eforturi să o transfere la un spital din Olanda.

În urma unui accident produs în noaptea de duminică spre luni, Mădălina a suferit arsuri pe 50% din suprafaţa corpului, având şi căile respiratorii afectate. Imediat fata a fost transportată de la Sfântu Gheorghe la Murighiol (judeţul Tulcea) cu o ambarcaţiune, apoi a fost adusă la Spitalul Judeţean Tulcea. Timp de aproape 12 ore, medicii din Tulcea au încercat să găsească un spital care să aibă secţie de arşi, fără succes.

Singurul semnal pozitiv a venit de la Timişoara luni, în jurul orei 16.30. Imediat, elicopterul SMURD a plecat cu pacienta spre acel spital.

„Mădălina este o fată de doar 25 de ani, o fată plină de viaţă care avea planuri de viitor ca fiecare dintre noi! Mădălina a fost transportată iniţial la spitalul judeţean Tulcea, urmând să fie transportată în decursul zilei de astăzi la Timişoara…dar lucrurile nu au fost tocmai în favoarea ei şi din cauza unei defecţiuni sau a vremii (nici noi nu ştim) elicopterul s-a întors din drum, Mădălina fiind transportată la spitalul judeţean Constanţa”, scrie fratele victimei, Bogdan, pe o pagină de Facebook dedicată acestul caz.

La Spitalul Judeţean Constanţa, Mădălina este ţinută sedată, spune Bogdan, în speranţa că undeva în România se va găsi un spital care să o primească pe fată.

Băiatul notează că, din cazua condiţiilor din spitale, care nu oferă condiţii pentru arşi, familia a decis să fie „trimisă la un spital din Olanda, unde poate fi tratată corespunzător”, iar pentru acest lucru au lansat un apel umanitar.

Familia a luat legătura cu directorul Spitalului de Arsuri din Rotterdam care le-a comunicat că fata poate ajunge la ei doar de la un spital similar din România, deoarece transportul necesită condiţii speciale.

sursa – adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ