Victorie prețioasă pentru ACS Poli, 2-1 cu Iași

172

ACS Poli a spart gheața în Liga I și în 2017. Violeții au obținut prima victorie a anului, un 2-1 în fața lui CSMS Poli Iași, ce îi aduce la șase lungimi de locul de baraj.

Fotbaliștii timișoreni sunt în grafic pentru îndeplinirea mini-obiectivului impus pentru ultimele runde rămase din sezonul regulat. Bănățenii și-au propus să adune opt puncte și să se apropie de poziția a 12-a, prima neretrogradabilă. Lucru perfect realizabil pentru că elevii lui Ionuț Popa au reușit să obțină cinci puncte în primele trei jocuri și mai au de disputat două partide.

Poli a trecut luni seara de CSMS Poli Iași cu 2-1 adunând a șaptea victorie stagională, linie de clasament cu care ar devansa gruparea moldavă pe poziția a 10-a dacă nu ar fi penalizarea de 14 puncte. Mult mai important e faptul că Poli a venit la 6 puncte de Pandurii Târgu Jiu, ocupanta locului de baraj.

Poli a deschis scorul la prima situație concretă. Titularizat după câteva meciuri, Pedro Henrique l-a învins pe portarul oaspeților după ce s-a trezit cu mingea la centrul careului. Era minutul 35 și gazdele aveau 1-0 după ce Iașiul ratase două ocazii mari prin Golubovic și Andrei Cristea. Avea să fie scorul pauzei în ciuda faptului că vizitatorii au mai avut o șansă de a marca în ultimele minute prin același Cristea care l-a depășit pe Straton dar a șutat în bara porții goale.

Egalitatea s-a refăcut la 6 minute după pauză. Iașiul a beneficiat de un penalty după faultul făcut de Straton la Andrei Cristea. Fostul atacant al lui Poli a transformat lovitura de pedeapsă pentru 1-1. Gazdele au revenit în avantaj patru minute mai târziu. Soljic a marcat primul său gol în tricoul bănățenilor cu o reluare simplă după o centrare a lui Bărbuț.

La 2-1 violeții au primit și o mână de ajutor din partea adversarilor. Iașiul a rămas în 10 din minutul 76 după ce Stenio a văzut două galbene într-un interval scurt și se părea că misiunea ACS-ului va fi una mai ușoară. Nu s-a mai repetat scenariul din confruntarea cu Mediașul în care Poli s-a văzut egalată în superioritatea numerică și violeții au savurat primul succes din noul an.

ACS Poli: Straton – Străuț, Cânu, Șeroni (77, Poparadu), Neagu – Artean, Soljic – Fucek (83, Popovici), Croitoru, Bărbuț – Pedro Henrique (59, Bocșan).

Pentru bănățeni urmează o deplasare foarte grea la sfârșitul săptămânii, sâmbătă, pe terenul liderului FC Viitorul Constanța.

LĂSAȚI UN MESAJ