Victorie la debutul Cupei EHF, Politehnica Timișoara – Polva Serviti 26-22

258

Politehnica Timișoara a câștigat meciul tur din preliminariile Cupei EHF contra campioanei Estoniei, scor 26-22. Returul de peste o săptămână de la Serviti se anunță mult mai greu decât se așteptau bănățenii.

Primul meci al bănățenilor în cupele europene după 9 ani s-a încheiat cu o victorie. Un 26-22 (14-8) care lasă totuși o urmă de regret pentru SCM Politehnica pentru că gruparea violetă a irosit posibilitatea de a avea un avans mai mare. Studenții au condus aproape în permanență la 6 goluri pe tabela de marcaj, însă a gestionat prost ultimele 90 de secunde și a rămas doar cu +4 pentru duelul retur cu Polva Serviti.

Băieții lui Pero Milosevic au apăsat pedala de accelerație din start, dornici să arate cine dictează ritmul. Imediat Poli a pus avantaj pe tabelă și la jumătatea primei reprize avea deja 10-4. Gazdele au încercat să își mărească avansul dar jocul crispat și previzibil din atac a făcut ca în cele 15 minute rămase să înscrie doar de 4 ori. În schimb, Daskaloski și-a făcut datoria cu câteva parade și a ținut avansul de 6 lungimi.

Partea secundă a avut în mare parte aceeași desfășurare, Poli a condus la 5 sau 6 goluri și părea că are forța să mai adauge 2-3 goluri până în final pentru un retur fără emoții. Lazarov a marcat din aproape toate pozițiile însă defensiva nu a mai fost la fel de eficientă și estonienii au găsit mai ulor drumul spre gol.

Decisiv a fost ultimele 90 de secunde, perioadă în care Polva a înscris de două ori în timp ce Poli a irosit atacurile și de la +6 s-a făcut doar +4 goluri. Iar returul din Estonia, de peste o săptămână, se anunță foarte disputat.

Pero Milosevic: ”Este o victorie, suntem mulțumiți. Sunt câteva detalii de arbitraj care au făcut să avem doar 4 goluri după ce am condus la 6 goluri mult timp. Noi am jucat sub presiunea de a marca cât mai multe goluri și ei au venit relaxați să își facă jocul”

Cristian Fenici: ”Ne așteptam la un meci greu și le mulțumim spectatorilor să ne-au susținut. Mi se pare puțin doar 4 goluri pentru că am vrut să marcăm mai mult. Trebuie să ne batem mai mult în retur și să ne calificăm. Era mai liniștit să batem la 10 goluri dar azi nu am putut. Erorile noastre ne-au făcut azi viața grea”.

Hendrik Varul, jucător Polva: ”Meci greu la început pentru că am ratat multe mingi. După pauză am schimbat ceva și jocul nostru a arătat mai bine. Am văzut un singur meci al lui Poli și ne așteptam să avem un meci greu. Șansele noastre de calificare rămân la fel de ridicate și trebuie să pregătim mai bine meciul retur. Trebuie să câștigăm și cred că putem să o facem. Patru goluri nu înseamnă foarte mult în handbal, am arătat că echipa are puterea să revină”.

LĂSAȚI UN MESAJ