Victorie cu 1-0 și Poli urcă deasupra liniei în Liga I

190

ACS Poli a reușit o nouă victorie în play-out-ul Ligii I de fotbal și, în premieră, urcă pe locurile neretrogradabile. Timișorenii au trecut de FC Voluntari cu 1-0 și au topit ecartul ce îi despărțea de a cincea.

După 28 de meciuri în care au adunat nouă victorii și 7 remize, ACS Poli poate trage o gură sănătoasă de oxigen. În ciuda penalizării de 14 puncte, trupa timișoreană a săltat deasupra locurilor retrogradabile și salvarea devine un obiectiv palpabil. Băieții conduși de Ionuț Popa au legat încă un succes în play-our, 1-0 cu FC Voluntari după ce furnizaseră supriza la Botoșani.

O primă repriză săracă în faze de poartă. Practic cele două echipe nu au vrut să riște și au pus apărarea pe primul plan, iar spectacolul a avut de pierdut. Așa se anunța și repriza secundă a unui joc în care fiecare se mulțumea cu un punct de teama de a nu le pierde pe toate.

A fost nevoie de ruperea de ritm a jokerului lui Ionuț Popa din minutul 56 care a prilejuit deschiderea de scor. Cursă impresionantă a bandă a fundașului Alin  Șeroni încheiată cu o centrare excelentă în fața porții de unde Popovici împinge balonul în plasă: 1-0. Două minute mai târziu gazdele își puteau majora avantajul pe tabelă la ocazia lui Soljic, însă închizătorul croat nu a nimerit ținta din 12 metri.

Replica oaspeților s-a simțit peste alte zece minute când Deac și Voduț au ratat egalarea din situații bune, Straton având meritul de a fi la locul potrivit în momentul potrivit. Voluntariul a căutat egalul până în final dar nu a reușit decât în puține momente să pericliteze cu adevărat poarta gazdelor. Cea mai mare ocazie a fost ratată de ilfoveni în prelungiri la un șut sănătos din careu care l-a izbit pe unul dintre apărătorii lui Poli. Final 1-0 și ACS-ul urcă în premieră de pe locurile retrogradabile în acest campionat.

ACS Poli: Straton – Străuț, Scutaru (69-Bocșan), Cânu, Șeroni (84-Neagu) – Artean, Soljic – Bărbuț, Croitoru, Fucek (57-Poparadu) – Popovici.

Liga I se întrerupe pentru 10 zile și Poli va juca în 1 aprilie la Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ