Bănățeanul Sorin Grindeanu i-a luat fața președintelui Iohannis dar e mult sub Raed Arafat!

2124

Un sondaj realizat de Avangarde indică un răspuns surprinzător la întrebarea „pe cine aţi vota, dacă astăzi s-ar organiza alegeri prezidenţiale?”. În topul preferinţelor se află nimeni alta decât primarul Capitalei, Gabriela Vrânceanu Firea, iar pe locul doi se clasează actualul preşedinte, Klaus Iohannis, scrie hotweek.ro.

Întrebarea lansată de casa de sondare Avangarde, condusă de sociologul Marius Pieleanu, este „pe cine aţi pune ştampila de vot, dacă în această duminică se vor organiza alegeri prezidenţiale în România”.

Rezultatul este neaşteptat. Se pare peste 50% dintre români ar vota cu actualul primar al Capitalei, Gabriela Firea. Mai exact, Gabriela Firea ar obţine 51,5% din voturi, în timp ce actualul preşedinte, Klaus Iohannis, ar obţine 48% din voturi.

Totodată, un alt sondaj de opinie realizat de Sociopol în perioada 6-14 martie prezintă încrederea românilor în personalităţile din politică şi administraţie. Pe primul loc se află Raed Arafat, pe doi Gabriela Firea, pe trei Sorin Grindeanu, iar pe locul patru Klaus Iohannis.

Liviu Dragnea şi Victor Ponta înregistrează scăderi importante. Sociopol este condusă de sociologul Mirel Palada, purtător de cuvânt al PRU.

Topul incredererii în politicieni:
1. Raed Arafat – 71%
2. Gabriela Firea – 44%
3. Sorin Grindeanu – 35%
4. Klaus Iohannis – 34%
5. Patriarhul Daniel – 33%
6. Călin Popescu Tăriceanu – 32%
7. Teodor Meleşcanu – 32%
8. Laura Codruţa Kovesi – 31%
9. Olguţa Vasilescu – 31%
10. Mugur Isărescu – 31%
11. Liviu Dragnea – 29%
12. Victor Ponta – 29%
13. Rovana Plumb – 28%
14. Dacian Cioloş – 25%
15. Sevil Shhaideh – 25%
16. Daniel Constantin – 20%
17. Codrin Ştefănescu – 19%
18. Traian Băsescu – 18%
19. Ludovic Orban – 17%
20. Nicuşor Dan – 16%.

Sursa: hotweek.ro

2 COMENTARII

  1. E clar viitorul Capitalei. Noua Revolutie economică inseamna forţă de muncă supracalificată, creativă. 9 % din pib pt EduCultura, Capitala cerând remedierea inapoierii daca densitatea Infrastructurii Intelectuale dincolo de Centru e cam ca a judeţelor Baraganului. Bogatii nostri tb sa importe de la euroatlantici filantropia, cu progrese in reconstituire TVR Cultural, initiere TVR Didactic in slujba Diasporii, Arte TV preluat in RO, Muzeu de Istorie functional, noul Muzeu al Literaturii si, poate, mansardele memoriale bucurestene Eminescu, Iorga si Eliade, plus biblioteci de cartier bine dotate…

  2. Asta dovedeste ca papusarul Liviu este deosebit de talentat. Se aude, insa, zvon ca Liviu vrea sa se lase de papusarie si sa devina actor in toata regula, sa joace el insusi pe scena, nu sa tot stea in culise si sa traga de sfori ca sa anime nu stiu ce Pinocchio confectionat din lemn. Dar asta depinde numai de dornul lui Dorneanu. Oricum, pentru a-l ajunge din urma pe Raed, Liviu va trebui sa salveze… tara. In fine, sa dea impresia ca o face, ca doar e actor.

LĂSAȚI UN MESAJ