Victoria rezervelor în Cupă

98

Campioana a trecut de Dinamo București în Ronaț, într-o partidă din Cupa României la rugby. Echipa secundă de la SCM Timișoara Saracens a marcat 4 eseuri alb-roșilor în victoria cu 32-17 (14-6).

Între meciurile dublei manșe cu Rugby Calvisano din barajul Challenge Cup, rugbiștii trebuie să bifeze și două jocuri din întrecerea internă. Primul a fost rezolvat miercuri dimineață, în Ronaț, când vizitatorii campioanei au fost cei de la Dinamo București.

Saracens și-a permis luxul de a alinia o formulă cu debutanți, rezerve și rugbiști ce au evoluat foarte puțin în acest start de sezon. Chiar și așa gazdele au stors maxim din acest meci, victorie cu cinci puncte și urcarea pe poziția a treia în Cupă cu un total de 10 puncte.

Cu Moala în postură de căpitan, roș-negrii au deschis scorul în minutul 15 după eseul lui Umaga. Același Umaga a bifat și transformarea. Dinamo a răspuns prin penalitatea lui Bratu din cea de-a treia încercare. Intrat în teren în locul accidentatului Sabău, Căpățână s-a dus cu balonul până în terenul de țintă advers pentru 12-3, iar același Umaga a transformat. Scorul primei reprize avea să fie stabilit de Bratu, dintr-o lovitură de pedeapsă, 14-6.

Partea secundă a început cu eseul oaspeților, autor Lomani și diferența se strângea la 14-11. La 15 minute Fercu s-a dus în eseu după o fază de toată frumusețea reușită pe treisferturi. Mijlocașul la grămadă Muna a transformat pentru 21-11. Același 9 avea să mai pună 3 puncte dintr-o penalitate, la fel ca dinamovistul Simote la buturile adverse.

Minutul 72 avea să aducă al patrulea eseu al gazdelor prin căpitanul Moala, iar până la fluierul final fiecare echipă a mai punctat câte odată. Simote printr-un drop-gol pentru oaspeți, respectiv Fercu la o lovitură de penalizare. De notat că mingea șutată de fundașul naționalei s-a scurs printre bețe după ce căzuse chiar pe bara transversală: 32-17.

Saracens va evolua sâmbătă pe terenul Universității Cluj-Napoca în etapa a cincea a Cupei României iar în 23 merge în Italia pentru returul cu Calvisano.

Grainger Heikell a început cu următorul 15: Taupaki, Sabău, Mariș – Lazăr, Mureșan – Tătăruș, Ikamanu, Gorcioaia – Muna, Umaga – Moala, Popa, Tevita, Lemnaru – Fercu. Au mai jucat: Căpățână, Militaru, Wik, Iftimiciuc, Lemeki, Rose, Simionescu și Zaharia.

LĂSAȚI UN MESAJ