ANAF: 286 de români și-au ascuns averea

135

286 de români și-au ascuns banii în Panama. Informația a fost făcută publică de şefii ANAF şi ai Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor, care au venit în Parlament să dea explicaţii în scandalul Panama.

Între 2003 si 2016 au iesit din ţară 55 de milioane euro prin intermediul firmelor off-shore.

Parlamentarii bănuiesc că autorităţile de la noi nu au fost străine de tranzacţiile românilor care au scos bani din ţară prin intermediul firmelor off-shore.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a înfiinţat un grup de lucru interdepartamental, din care vor face parte inspectori antifraudă şi cu alte specializări, pentru a verifica informaţiile din investigaţia jurnalistică „PanamaPapers” şi pentru a analiza date referitoare la identitatea persoanelor fizice şi juridice implicate, a anunţat instituţia fiscală, în urmă cu o săptămână, după ce au fost publicate primele informaţii legate de investigaţia internaţională „PanamaPapers”.

„Sunt alocate resurse pentru analiza datelor provenite din surse deschise, referitoare la identitatea persoanelor fizice şi juridice, şi corelarea acestora cu cele existente în bazele de date specifice, referitoare la conturi deţinute, participaţii în firme, tranzacţii interne sau internaţionale”, a precizat instituţia.

Între timp, autorităţile din întreaga lume au anunţat că au deschis anchete, după ce o scurgere masivă de informaţii de la un cabinet de avocatură panamez, Mossack Fonseca, a scos la lumină posibile cazuri de evaziune fiscală prin intermediul companiilor offshore.

Sursa: antena3.ro

LĂSAȚI UN MESAJ