Victor Ponta vede o posibilă ”teleormanizare” a țării, dacă lucrurile mai continuă așa. VIDEO

62

Deși formațiunea politică Pro România este destul de proaspăt apărută pe scena noastră, deja își face planuri mari. Cu cei 15 parlamentari au un cuvânt de spus în Parlament prin interpelările și propunerile aduse în discuție.

Echipa de conducere a partidului a pornit la drum din primele zile ale anului, prin diverse filiale județene pentru a vedea la fața locului capacitatea și potențialul fiecăreia. Acum au vizitat Caraș-Severin și Timiș. Turneul se va încheia pe 24 ianuarie la (cum altfel?) Iași.

„În timp ce alţii sunt în vacanţă sau se pregătesc să plece prin Maldive, noi am început să batem ţara, să ne întâlnim cu structurile locale. (…). Vrem să transmitem că România merge într-o direcţie greşită, nu spre Vest, ci spre o teleormanizare inacceptabilă”, a concluzionat Victor Ponta despre starea actuală din țară.

Vor continua să mai aducă noi aderenți, dar nu este scopul principal de a deturna membri de la actualul PSD. Decât foarte mulți, dar cu apucături vechi, se preferă specialiști bine poziționați în câte un domeniu chiar dacă nu au mai făcut politică. Victor Ponta explică simpatizanților că nu vor să fie un nou PSD mai mic. Pro România se vrea un partid politic modern cu viziune pro-europeană, ceea ce nu se poate spune despre majoritatea celor rămași în jurul lui Dragnea și Dăncilă.

Ponta regretă că atunci când a avut posibilitatea, fiind la conducerea PSD, nu a apucat să ducă la bun sfârșit o curățenie generală a partidului. Echipa lui a sprijinit campania electorală, dar dacă ar fi intuit că Viorica Dăncilă ajunge să conducă Guvernul nu ar fi mers la votare.

„Dacă ştiam că va ajunge doamna Dăncilă premier şi că o să îngheţe pensiile şi salariile şi că se vor pune taxe peste taxe, nici nu am fi făcut campanie şi nici nu am fi votat. E, totuşi, o mare escrocherie ceea ce s-a întâmplat, iar noi suntem dintre cei care nu doar că am remarcat acest lucru, dar am şi decis să construim o alternativă” mai explică liderii partidului Pro România.

Despre actuala conducere și actele sale nu are vorbe prea bune. Nu prea vede cum vom manageria treburile întregii Europe unite dacă noi nu suntem în stare să avem încă un buget discutat și aprobat pe anul 2019. Suntem singurul stat în această postură incredibilă.

Cum va putea administrația română a Europei să dispună de bugetul Uniunii dacă nici de cel autohton nu este capabil să se îngrijească?”, se întreabă Victor Ponta și mai adaugă: „Noi nu suntem în stare să ne facem bugetul nostru, dar spunem că vom fi în stare să facem bugetul UE. Ferească Dumnezeu să-l facă cu adevărat domnul Vâlcov, cu Teodorovici şi cu noua şefă ANAF, pentru că ar însemna că se bagă şi UE în faliment.”

În concluzie, bugetul nostru actual este unul de genocid sau unul al demenței.

Următoarea mare încercare pentru partid va fi o bună prezență la alegerile europarlamentare. Nu se îmbată cu apă rece și sunt conștienți că trei ori patru candidați trimiși la Bruxelles va fi un scor destul de bun. Important este ca aceștia să aibe o deschidere, dar și o experiență în probleme europene.

Ponta se va înscrie în competiție, dar nu vrea să ajungă în acel parlament continental. Are treburi importante de rezolvat în țară, unde crede că se pricepe mai bine. Dar probabil ar vrea să fie locomotiva partidului pentru ceilalți candidați cum se mai procedează și pe la alții.

LĂSAȚI UN MESAJ