Victor Ponta l-a trimis pe Grindeanu la… curățenie VIDEO

215

Liderul partidului „Pro România” a pornit în vizită prin cele mai importante filiale din țară. Demersul este cât se poate de firesc dacă ne gândim că este un an electoral în care toți vor să se aleagă cu un scor confortabil și cu cât mai multe din posturile din primării.

Periplul a început la Craiova iar mai apoi ieri la Reșița. Acum delegația a ajuns și la Timișoara. Vor mai urma și Satu Mare și Iași.

Pentru că, din punctul de vedere al partidului dânsului, a început deja campania electorală pentru alegerile locale (chiar dacă încă nu se știe cum vor fi acestea: în unu-două sau nouă tururi), situația de instabilitate politică se va răsfrânge și în zona economicului după părerea lui Victor Ponta. Poate 15 sau chiar 20 de candidaţi ai partidului sunt deja pregătiți pentru a porni oficial în cursa pentru primăriile din județul nostru. Majoritatea sunt politicieni cu o notorietate deja formată în comunitățile lor. A fost prezentată deja o listă și o parte din candidați au fost aduși în fața publicului. Urmează să fie anunțați și alții.

Spre deosebire de PSD, ce a tinde spre alegeri locale într-un singur tur, Pro România susține sistemul în două tururi ce pare mult mai corect pentru condițiile din țara noastră.

În ultima perioadă s-a adus vorba despre Sorin Grindeanu, fostul prim-ministru și președinte al Consiliului Județean Timiș, ca posibil candidat la șefia națională a PSD. Victor Ponta a declarat, sâmbătă, că și-ar dori ca Grindeanu să se reîntoarcă la PSD „pentru a face curățenie acolo”.

„Mi-aș dori să se ducă în PSD, să facă reformă în PSD. Dar să stea la masă cu cei care l-au făcut securist, în toate felurile, sper să nu facă lucrul ăsta. Dacă reușește în PSD să îi convingă pe cei de acolo că au câteva figuri, Odiosul și Sinistra, pe care oamenii nu-i mai suportă, să lase bătăliile pentru dosarele lor, pentru funcțiile lor, eu m-aș bucura. Eu nu sunt antipesedist, sunt antiDragnist, antiDăncilist, antibaroni. Eu am fost exclus din PSD, m-aș bucura să facă curățenie acolo. Nu e ușor. Eu în 2010, în februarie, știu ce greu a fost, am avut doi ani la dispoziție. Acum au patru luni. Este posibilă și o alianță cu PSD, cu Grindeanu președinte. E foarte important dacă cei de la PSD înțeleg că au greșit și se schimbă. Dacă sunt unii care și-au făcut selfie cu Dragnea, Dăncilă, acum cu Ciolacu, sunt văzuți ca oameni analfabeți și mincinoși. Le urez succes, da nu prea cred”, a explicat Victor Ponta situația politică dintre cele două partide.

Cu acest prilej au fost anunțați o parte din primii candidați desemnați pentru funcția de primar în mai multe comune din județul Timiș:

Variaș – Nicolae Birău
Sânnicolau Mare – Manuel Farca
Remetea Mare – Radu Pavel Jude
Fârdea – Alin Păun
Sânmihaiu Român – Ionuț Voin
Lenauheim – Iosif Mărcuș
Sânpetru Mare – Luca Trifoi
Saravale – Florin Staicu
Otelec – Silvia Fechete
Bara – Gheorghe Dănilă
Jebel – Adrian Barna
Voiteg – Nina Cristache
Săcălaz – Otilia Tulcan
Sânandrei – Mirela Onețiu
Dumbrăvița – Adrian Sperneac
Secaș – Simona Magdin
Checea – Marius Coman.

LĂSAȚI UN MESAJ