Victimele propriilor servicii. Aflați în inspecție pe teren, doi angajați de la drumuri au sărit cu mașina în râu

336

Doi bărbați, angajați ai Secției Naționale Drumuri și Poduri Dolj, care au ajuns duminică în Valea Jiului pentru a inspecta starea drumurilor, au sărit cu mașina în Râul Jieț. Cei doi au fost transportați la Spitalul de Urgență Petroșani cu multiple traumatisme. Unul dintre bărbați a fost transferat cu o Ambulanță la spitalul din Craiova, iar cel de-al doilea va urma tratamentul acasă.

Victime ale serviciilor prestate de societatea la care lucrează

Doi bărbați din Craiova – controlori ai stării drumurilor – au devenit, duminică, primele victime ale calității deszăpezirii.

Sosiți în Valea Jiului să inspecteze starea drumurilor naționale, cei doi, angajați, ai CNAIR, au sărit cu mașina în Râul Jieț. Scoși de salvatori din mașina ce a derapat din cauza necurățării carosabilului, bărbații au fost transportați la Spitalul de Urgență Petroșani. Ambii au traumatisme cranio-faciale, dar și costale.

Unul dintre bărbați însă a fost externat, iar cel de-al doilea a fost transferat cu ajutorul unei ambulanțe la spitalul din Craiova.

Drum umed sau acoperit cu mâzgă?

Accidentul în care au fost implicați cei doi craioveni de la drumuri și poduri a avut loc pe DN 7A, Petroșani-Voineasa. Cei de la drumuri naționale spune că drumul era umed, dar curățat, polițiștii că era acoperit cu mâzgă.

Șeful de la Drumuri Naționale Gorj, Ion Tudor, susține că accidentul nu a avut loc din cauza zăpezii de pe drum.

”Accidentul nu a avut loc din cauza drumului. Acesta a fost umed, nu cu zăpadă sau polei. Nu a fost adaptată viteza la condițiile de drum. Cei doi colegi sun bine, poliția face cercetările, dar din câte am aflat accidentul nu s-a produs din cauza drumului. Acolo e o curbă destul de periculoasă. Vii cu viteză, nu cunoști drumul și e foarte ușor să ajungi cu mașina în apă”, a declarat Tudor.

Potrivit polițiștilor hunedoreni, mașina în care se aflau cei doi angajați de la drumuri și poduri a părăsit carosabilul și a ieșit în afara drumului național acoperit cu mâzgă. Aceasta a alunecat precum o sanie până a ajuns în albia râului, unde s-a și oprit. Autovehiculul cu care se deplasau cei doi a suferit avarii importante.

”În data de 10.12.2017, în jurul orei 08.45, un bărbat în vârstă de 50 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism pe DN7A, în zona Jieț, spre localitatea Voineasa, pe fondul neadaptării vitezei într-o curbă la dreapta (în condițiile unui carosabil acoperit cu mâzgă), a derapat, ieșind în afara părții carosabile”, declară Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

sursă: gddhd.ro

LĂSAȚI UN MESAJ