Vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Valentin Tudorică, prezent la forumul de cooperare China – Asia de Sud-Est

155

În perioada 8 – 16 iunie 2019 o delegație a Consiliului Județean Timiș, condusă de vicepreședintele Consiliului Județean, Valentin TUDORICĂ, a efectuat o vizită în provincia Iunnan, din Republica Populară Chineză, la invitația oficialilor chinezi. Aceasta a avut la bază Înțelegerea de Cooperare între județul Timiș și provincia Iunnan, semnată de cele două părți, în anul 2015. Pe timpul vizitei delegația Consiliului Județean Timiș a avut mai multe întâlniri bilaterale cu oficialități din provincia Iunnan. Punctul cel mai important al vizitei a fost participarea la forumul de cooperare China – Asia de Sud-Est, ediția a II-a, la care au fost prezente numeroase delegații din zona de Sud și Sud-Est a Asiei, Africa și Arabia Saudită, delegație cu reprezentanți peste 1,8 miliarde de locuitori.

Valentin Tudorică, vicepreședinte CJT: Obiectivul forumului a fost, în principal, adâncirea înțelegerii și promovării cooperării între regiuni și orașe, cu scopul de a dezvolta parteneriate și a genera progres. În cadrul forumului, la secțiunea dedicată guvernatorilor și primarilor, delegația Consiliului Județean Timiș a avut o intervenție unde au fost prezentate oportunități de investiții în parteneriatele de colaborare cu județul nostru.

De asemenea, delegația Consiliului Județean Timiș, a participat la expoziția internațională Asia de Sud și Sud-Est, expoziție de bunuri de larg consum și oportunități de afaceri, care a avut loc în intervalul 12 – 18 iunie, în orașul Cunming.

 

LĂSAȚI UN MESAJ