Vestiare sociale pentru oamenii fără casă din Timişoara – propunerea USR pentru bugetul local

474

USR Timiş vine cu o propunere inedită pentru bugetul Timişoarei din 2018. Membrii uniunii doresc ca în oraş să se amplaseze vestiare sociale pentru oamenii străzii. Cum aceştia nu au un loc unde să îşi depozoiteze bunurile sau documentele, astfel de dulăpioare i-ar ajuta să îşi păstreze puţinul pe care îl au în siguranţă.

„Prin această propunere de proiect se are în vedere amplasarea unor baterii de vestiare sociale care vor permite persoanelor fără locuintă, din Timișoara, să aibă un loc sigur in care își vor putea depozita lucrurile de valoare (cartea de identitate, certificat nastere, alte documente, haine, etc). Acest tip de proiect a fost deja lansat cu succes in Lisabona si cateva orase din Franţa (Rouen, Caen)”, spun membri USR.

Au fost identificate şi câteva locaţii unde aceste vestiare şi-ar găsi locul. USR propune amplasarea unor astfel de baterii de vestiare sociale în Gara de Nord, Gara de Est sau în vecinătatea unui spital sau cantină socială; fiecare persoană are un dulap-vestiar cu cheie și este responsabil pentru acesta.

Durata estimată de implementare a proiectului este cuprinsă între 3 şi 6 luni. O baterie de 12 dulapuri costă 18.000 de lei, o structură de sprijin a dulapurilor de solidaritate cu acoperire este estimată la 3.700 de lei, iar instalarea la fața locului nu este mai scumpă de 1.400 de lei.

foto – arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ