Tricolor de 100 de metri, desfăşurat la Timişoara de Mica Unire

191

Timişorenii sunt chemaţi, în 24 ianaurie, să sărbătorească Mica Unire într-un mod inedit. Oamenii sunt provocaţi de o asociaţie timişoreană să desfăşoare un steag de 100 de metri în locul cel mai emblemtic pentru oraşul de pe Bega – Piaţa Victoriei.

„Întindem tricolorul pentru Unire!”, acesta este mesajul postat pe Facebook de membri asociaţiei.

”Hai să dăm mână cu mână, miercuri, 24 ianuarie 2018 și să sărbătorim împreună mica Unire la Timișoara. Cetățenii Timișoarei sunt invitați alături de unioniști să celebreze așa cum se cuvine primul pas făcut pentru crearea statului român, în anul 1859. Evenimentul va fi marcat prin desfășurarea unui tricolor de 100 de metri în PiațaVictoriei, iar la finalul programului cei prezenți vor primi câte o brățară tricolor ca simbol al unității naționale”, transmit membrii asociaţiei.

Până acum, aproximativ 100 de persoane şi-au anunţat participarea la eveniment, iar alte 350 sunt interesate de manifestare.

Unirea Principatelor Române a avut loc la jumătatea secolului al XIX-lea prin alipirea statelor Moldova și Țara Românească sub numele Principatele Unite ale Moldovei și Țării Românești. Unirea a fost realizată sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza. Acesta a fost ales ca domnitor al ambelor principate în data de 5 ianuarie 1859 în Moldova și în 24 ianuarie 1859 în Țara Românească.

Evenimentul este organizat de ”Alianța pentru centenar”.

LĂSAȚI UN MESAJ