Vești importante pentru șoferii din Banat. Un drum județean tranzitat va fi modernizat cu bani europeni

3314

Infrastructura rutieră din Caraș-Severin se modernizează, încet-încet, cu bani europeni. Autoritățile județene de aici și mai mulți primari de localități au câștigat un contract de 26 de milioane de euro pentru reabilitarea unui drum județean.

Proiectul ”Modernizare DJ608 Plugova (DN6) – Globurău – Costiș – Borugi – Cornereva – Obița – Rusca (DN6)” presupune reabilitarea a peste 41 de kilometri.

”Este un parteneriat în folosul comunității, care va face ca cei peste 11.000 de locuitori din zonă și cei peste 320.000 de locuitori ai județului Caraș-Severin să se bucure de o infrastructură de bună calitate și conexiuni rutiere adecvate. Proiectul, a cărui valoare depășește 26 de milioane de euro, este contractat în parteneriat de către Consiliul Județean Caraș-Severin (lider de proiect) și primăriile comunelor Teregova, Cornereva și Mehadia”, a transmis ADR Vest.

Noul drum va fi conectat la rețeaua transeuropeană de transport (TEN-T), prin intermediul DN6. Investiția cuprinde lucrări de modernizare a drumului județean pe teritoriile administrative ale celor trei comune, în intravilanul și extravilanul localităților Plugova, Borugi, Cornereva, Costiș, Obița, Rusca și Teregova. De asemenea, sunt prevăzute reparații la 19 poduri.

Contractul a fost semnat luni, 25 februarie, iar autoritățile au la dispoziție 34 de luni pentru a finaliza lucrările.

 

LĂSAȚI UN MESAJ