Vești excelente pentru milioane de tineri din Banat și din întreaga țară!

356

Instituțiile publice locale vor fi implicate în procesul de integrare pe piață muncii a tinerilor dezavantajați.

Angajarea se va face pentru a-i sprijini pe acești tineri să capete experiențe, competențe și abilități care vor putea fi valorificate ulterior în mediul privat.

“Sunt vizați tinerii cu vârstă între 16 și 26 ani care nu au o vechime în muncă mai mare de 12 luni, care fie se află în sistemul de protecție a copilului sau provin din acesta, fie au cel puțîn un copil în întretinere. Astfel, un procent de 5% din totalul posturilor specifice personalului contractual din instituțiile publice va fi atribuit, în mod exclusiv, tinerilor dezavantajați, pentru o perioada de 24 de luni, cu condiția că acestea să fie vacanțe. La finalul celor 24 de luni, contractul individual de muncă înceteaza de drept, iar postul va putea fi ocupat de o altă persoană aflată într-o situație similară“, au anunțat pentru Lugoj Info.ro reprezentanții Ministerului Muncii și Justiției Sociale.

Proiectul de lege a fost aprobat, miercuri, de Guvern, în contextul în care integrarea tinerilor dezavantajați pe piață muncii depinde în mod fundamental de existența unor locuri de muncă adecvate necesităților lor. Este vorba despre un program de tip „Pasarela”, prin care locurile de muncă din sectorul public pot fi oferite temporar tinerilor dezavantajați, pentru a dobândi „abilități transferabile” în joburile din sectorul privat, o măsură prevăzută în Programul de Guvernare, la secțiunea ”Șanse reale pentru tineri”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ