Vești excelente pentru bănățenii care muncesc în străinătate! Ce se va întâmpla când se vor pensiona

731

Vești bune pentru românii care au lucrat cu acte în regulă cel puțin un an în afara țării. Aceștia pot ajunge să primească pensii consistente, chiar dacă se vor întoarce în ţară.  Cum este posibil? Dacă au îndeplinit condițiile de pensionare din țara în care au lucrat, pot solicita pensie de la statul respectiv, pensie care se va cumula cu cea din România.

Dosarul de pensionare se depune la Casa Judeteana de Pensii (CJP) din judeţul în care au domiciliul la data la care întrunesc condiţiile legislative din România pentru a ieşi la pensie, informează b1.ro.

„De exemplu, un bărbat care acum lucrează în străinătate și face 65 de ani în februarie își poate depune dosar de pensionare la Casa de Pensii din județul unde are domiciliul pe buletin și la calculul pensiei se ia în considerare vechimea realizată în România și vechimea realizată într-un alt stat cu care România are încheiate convenții. Noi avem încheiate acorduri bilaterale cu toate statele din Uniunea Europeană și cu multe alte state din lume, cum ar fi Canada, Elveția“, a precizat Daniela Licu, directorul CJP Dolj.

LĂSAȚI UN MESAJ