Descinderi la Ocolul Silvic Lugoj după ce un furt de lemne ar fi fost acoperit de conducere

958

Poliţiştii din Lugoj au descins la Ocolul Silvic, marţi, dimineaţa, într-un dosar care are ca obiect recoltarea ilegală de material lemnos. Oamenii legii cercetează un furt de lemn din zona Leucuşeşti, care a fost acoperit cu acte de angajaţii Ocolului Silvic Lugoj. În cauză sunt cercetate trei persoane, două cu funcție de conducere și pădurarul.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiș, perchezițiile se desfășoară în cadrul unui dosar penal, aflat în instrumentarea IPJ, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu, șantaj și fals intelectual.
 
Descinderi au avut loc şi în localitatea Leucuşeşti. Doi bărbați, de 33 și 41 de ani, au fost conduși la sediul poliției în vederea audierii.
„Activităţile vizează probarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite că, în cursul anului 2016, în calitate de reprezentanți ai unor unități silvice administrative, ar fi întocmit în fals avize de însoțire primare, prin care se atestă în mod nereal, vânzarea de material lemnos către diferite persoane fizice”, transmit poliţiştii. În urma activităților desfășurate, polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor mai multe documente și înscrisuri privind tranzacții cu material lemnos.

LĂSAȚI UN MESAJ