Vești bune pentru bănățeni și nu numai! Contribuțiile sociale și impozitul pe venit vor scădea

318

Obligațiile privind CAS și CASS datorate de angajator către angajat vor suferi unele modificări, după cum se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Finanțelor Publice (MFP).

„Programul de guvernare 2017 – 2020 conţine un pachet de măsuri ce vizează contribuţiile sociale obligatorii, care urmează a se implementa începând cu 1 ianuarie 2018”, menţionează documentul citat.

„Astfel, nivelul contribuţiilor sociale obligatorii urmează să se diminueze cu 4,25 puncte procentuale, respectiv de la 39,25% la 35%. De asemenea, cu aceeaşi dată de 1 ianuarie 2018, se are în vedere şi reducerea cotei impozitului pe venit de la 16% la 10%”, precizează comunicatul MFP.

Aceste contribuţii vor fi datorate de către angajat, însă obligaţia stabilirii, reţinerii şi plăţii acestora către bugetele de asigurări sociale va reveni, în continuare, angajatorului.

„În acest sens, sumele reprezentând CAS şi CASS, care în prezent sunt datorate de angajator în nume propriu vor fi preluate de către angajat. Această măsură va asigura angajatului creşterea punctajului luat în calcul la stabilirea pensiei şi implicit o pensie mai mare”, spun reprezentanţii MFP.

„Măsurile nu vor implica creşterea cheltuielilor salariale pentru angajator. Totodată, având în vedere şi scăderea cotei de  impozit pe venit, nici venitul net al angajatului nu va fi afectat”, se mai arată în comunicatul Ministerului Finanţelor.

sursă: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ