14 clădiri din Timișoara așteaptă să fie restaurate prin Timișoara Premium Exposed City

765

Sunt șanse ca cei ce locuiesc în casele monument istoric din zonele protejate ale orașului să poată să mai facă un pas pentru renovarea lor. Au fost identificate edificii ce îndeplinesc cele mai multe din condiții. Să vină banii!

Proiectul Timișoara Premium Exposed City trece la o nouă etapă. Asociația Expose Architecture și Direcția Județeană pentru Cultură Timiș au încheiat procesul de analizare a documentațiilor depuse de proprietarii de clădiri istorice sau situate în zone de protecție, care își doresc ca imobilele lor să fie restaurate cu ajutorul unor investitori privați.

„Reprezentații noștri au verificat dacă documentația depusă de proprietari îndeplinește condițiile impuse de noi. Adică dispun de un proiect de restaurare, inclusiv un deviz estimativ al lucrărilor necesare, de aviz din partea Comisiei de Monumente Istorice, au acordul tuturor proprietarilor și, în al patrulea rând, majoritatea proprietarilor din imobil sunt privați (persoane fizice sau firme). În momentul de față, avem în evidență 14 imobile care îndeplinesc aceste condiții”. spune Raluca Pescar – președinte Asociația Expose Architecture

Investitorii interesați de restaurarea celor 14 imobile înscrise până în momentul de față în acest program pot afla începând cu data de 31 iulie, amănunte despre fiecare dintre ele de pe platforma www.facelifttimisoara.ro

„Este vorba despre un prim calup de propuneri. Atât investitorii interesați, pe care îi așteptăm să studieze platforma noastră, cât și propietarii trebuie să știe că acest program este unul pe termen lung. El va continua atâta vreme cât există clădiri de restaurat și firme interesate să se implice în salvarea patrimoniului acestui oraș”. – spune Sorin Predescu, director DJC Timiș.

Vă reamintim că, la finalul lunii aprilie Asociatia Expose Architecture si Directia Județeana pentru Cultura Timiș, împreună cu partenerii lor (Consulatul Onorific al Republicii Italiene la Timisoara, RUR-Biroul Teriorial Vest, Universitatea La Sapienza – Roma, Camera de Industrie si Comert a Italiei.) au lansat în premieră absolută pentru Timișoara: Timișoara Premium Exposed City.

Timișoara Premium Exposed City are ca scop creșterea, până în 2021, a numărului de clădiri restaurate, crearea și promovarea pe termen lung a branding–ului de patrimoniu la nivel de oraș, cu impact regional, național și european. Concret, vizează identificarea unui numar de 20-30 de imobile din zonele istorice ale Timișoarei (Traian, Iosefin, Cetate), care vor fi promovate pentru a atrage investitori (finantatori), în vederea restaurării lor. Este vorba de acțiuni punctuale de tip parteneriat privat – privat (dar care replicate pe mai multe imobile primesc un impact la scară largă), între proprietarii imobilelor și finanțatori, cu susținerea instituțiilor publice și a organizațiilor cu atribuții și responsabilități în domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.