Veste proastă pentru comercianţii de lemne de foc!

4177

Veste proastă pentru vânzătorii de lemn din Piaţa Mehala! Dacă o lege propusă de Ministerului Apelor şi Pădurilor va trece de votul Parlamentului, atunci aceşti comercianţi vor pierde din profit. Mai exact, autorităţile centrale vor ca lemnul de foc să fie vândut direct cetăţenilor prin intermediul primăriilor de pe a căror rază administrativă provine masa lemnoasă.

„Evitarea unei crize a lemnului de foc, precum cea de iarna trecută, prin asigurarea cu prioritate pentru populaţie reprezintă un alt obiectiv asumat de acest Guvern. Până acum, lemnul de foc se comercializa pe picior către agenţi economici, care îl revindeau populaţiei la preţuri exorbitante, cu marje importante de profit. De acum, lemnul de foc va fi vândut direct populaţiei, la preţuri decente, accesibile, în baza solicitărilor înregistrate la primării. Reparăm, astfel, actul de guvernare iresponsabil de anul trecut din domeniul pădurilor, care a pus în dificultate mii de familii de români, pe timp de iarnă”, a precizat ministrul Apelor şi Pădurilor, Adriana Doina Pană.

Cei care au nevoie de lemn de foc vor depune solicitări la primăriile de care aparţin. După ce vor cumpăra lemnul, la preţ decent, nu vor avea voie să îl vândă mai departe unei terţe persoane. Dacă se întâmplă asta se consideră că lemnul a fost procurat ilegal şi fapta se pedepseşte conform legii.

LĂSAȚI UN MESAJ