Veste neplăcută pentru timișoreni. Se scumpesc biletele și abonamentele pe mijloacele de transport în comun

524

Timişorenii care circulă cu mijloacele de transport în comun vor avea parte de o surpriză neplăcută. Potrivit unui proiect de hotărâre, reprezentanţii Societăţii de Transport Public Timişoara (fosta RATT), intenţionează să majoreze tarifele biletelor de călătorie.
O singură călătorie s-ar putea scumpi cu 25%.

Proiectul trebuie să primească şi girul Consilului Local Timişoara pentru a fi pus în practică.

Cum cresc tarifele?

Potrivit proiectului de hiotărâre, „tariful pentru o călătorie, inclusiv TVA, crește de la 2,00 lei la 2,50 lei pentru urban și metropolitan, iar tariful pentru o călătorie pentru cursele expres de la 2,50 lei/bilet la 3,00 lei. Pentru abonamentele persoanelor fizice, tarifele cresc după cum urmează: abonament 1 linie 30 zile de la 53 lei la 66 lei, și abonament expres 1 linie 30 zile de la 66 lei la 82 lei. Pentru abonamentele persoanelor juridice, tarifele cresc după cum urmează: abonament nominalizat general 30 zile de la 142 lei la 177 lei și abonament nenominalizat general 30 zile de la 180 lei la 224 lei”.

„Această ajustare a tarifelor va genera o creştere a veniturilor proprii ale societatii de transport, putându-se acoperi astfel creşterea elementelor de cheltuieli determinată de majorarea pieselor de schimb, materiale consumabile, dar şi de majorările succesive ale salariului minim brut garantat în plată”, îşi moztivează autorităţile intenţia.

LĂSAȚI UN MESAJ