VESTE EXCELENTĂ pentru șoferi: scade prețul carburanților! De când?

2100

Accizele la carburanți și nivelul TVA vor scădea de la 1 ianuarie 2017. Carburanții se vor ieftini, dacă Guvernul nu va decide să compenseze desființarea taxei auto cu o taxă inclusă în prețul carburanților. Ieftinirea ar fi de aproximativ 50 de bani pe litru la benzină și motorină, scrie hotweek.ro. Această ieftinire ar putea duce România printre țările europene cu cei mai ieftini carburanți.

Benzina are, în prezent un preț mediu în România, fără accize și TVA, de 2,17 lei pe litru, iar motorina de 2,27 lei pe litru, potrivit datelor statistice din Oil Bulletin, serviciul de statistică al Comisiei Europene. După ce se aplică acciza actuală și cota actuală de TVA de 20%, litrul de benzină ajunge, la pompă, 5,04 lei, iar cel de motorină, 5 lei.

Taxele ar trebui să scadă din ianuarie 2017, conform cu noile prevederi din Codul Fiscal. Astfel, supraacciza de 7 eurocenți pe litru ar urma să fie eliminată din acciza totală, iar cota de TVA urmează să scadă cu un punct procentual, de la 20%, la 19%.

Sursa: hotweek.ro

LĂSAȚI UN MESAJ