Veste excelentă pentru milioane de șoferi !

272

La câteva luni după ce a lansat pe piață prima asigurare cu sistem telematics din România , Groupama anunță, pentru Capital, că a avut și primii clienți care au beneficiat de reduceri substanțiale de primă. Posesorii de asigurări CASCO cu opțiunea Autocontrol au avut, în medie, reduceri de 26% ale costurilor cu asigurarea, unii dintre ei marcând și maximul de reducere, adică 40%. În curând, Groupama va aduce sistemul și pe zona RCA, la fel cum anunță că va face și Omniasig.

Sistemul telematics, folosit în premieră în România de compania Groupama, pare să aducă avantaje şoferilor care îl utilizează.

„Clienţii care au optat pentru clauza Autocontrol au considerat-o un element inovator şi au apreciat iniţiativa noastră de a integra o astfel de tehnologie într-un produs de asigurare. Discountul mediu al portofoliului este de 26%, existând numeroase cazuri în care comportamentul şoferului a generat reducerea maximă, de 40%. Toti clienţii Autocontrol se încadrează astăzi în categorii de risc ce implică reduceri semnificative faţă de prima de asigurare standard,” au explicat, pentru Capital, reprezentanţii Groupama.

Pe scurt,  sistemul telematics  presupune monitorizarea maşinii cu ajutorul unei „cutii negre”, un aparat care înregistrează viteza cu care circulă şoferul, traseele pe care acesta le urmează şi alţi parametrii care ajută la realizarea unui profil mai clar al clientului.

Pe baza acestor date, interpretate de softuri operate de specialişti în statistică şi probabilităţi, compania poate estima cu mai mai mare exactitate care este şansa ca şoferul asigurat să fie implicat într-un accident.

Prin urmare, şoferii care nu depăşesc viteza legală sau, de exemplu, cei care care au un traseu fix pe care îl urmează în fiecare zi vor beneficia de reduceri de tarif.  Criteriile de bază cum ar fi istoricul de daună sau capacitatea maşinii nu sunt eliminate.

Clienţii îşi pot verifica ȋn timp real ratingul şi îşi pot ajusta, deci, comportamentul, având astfel control direct asupra preţului politei.  Clauza Autocontrol poate fi ataşată unei poliţe CASCO, atunci când clientul alege plata în 4 rate, iar prima totală este mai mare sau egală cu 800 euro/an. Achiziţionarea acestei clauze oferă imediat o reducere de 20% la prima rată CASCO.

Citește continuarea pe capital.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ