Veste dură pentru românii cu credite! Ce li se întâmplă deja

262

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a crescut vineri la nivelul de 3,14%, de la nivelul de 3,10% înregistrat joi, informează Banca Naţională a României (BNR).

Acest indice nu a mai fost la acest nivel din data de 6 septembrie, când a fost de 3,15%, urmat de o scădere la 3,12%, la 7 septembrie.

De asemenea, indicele ROBOR la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare lei cu dobândă variabilă, a crescut joi la nivelul de 3,38% de la 3,36%, cât a fost joi. Acesta n-a mai atins acest nivel din datele de 5 septembrie şi 6 septembrie, când a fost în scădere de la 3,40%, nivel înregistrat la data de 4 septembrie.

În plus, indicele ROBOR la 9 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de nouă luni, a crescut vineri la 3,46%, de la 3,45%, nivel de joi. Acesta n-a mai atins acest nivel din data de 5 septembrie, când era în scădere, de la 3,48%, nivel consemnat la 4 septembrie.

De asemenea, indicele ROBOR la 12 luni a crescut vineri la 3,52%, de la 3,51%, cât a fost nivelul de joi. Acesta nu a mai atins acest nivel din data de 5 septembrie, fiind în scădere de la 3,54%, la data de 4 septembrie.

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de 10 bănci selectate de Banca Naţională.

sursa: zf.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.