Veste dură pentru contribuabilii din Banat si din țară! ANAF poate bloca orice cont bancar în câteva minute!

536

Începând de astăzi, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) poate să pună poprire pe conturi prin sistemul electronic, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei, remis AGERPRES și citat de stiripesurse.ro.

”Poprirea electronică – Sistemul de comunicare a actelor de executare către instituţiile de credit prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanţă este funcţională din data de 23 iunie 2017. Prin intermediul acestui sistem este asigurată o comunicare rapidă şi eficientă a actelor de executare şi sunt înlăturate deficienţele legate de întârzierea ridicării măsurii popririi conturilor bancare în cazul stingerii obligaţiilor fiscale, astfel încât activitatea contribuabililor să fie cât mai puţin afectată. Sistemul de comunicare a actelor de executare către instituţiile de credit prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanţă este realizat în baza Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 691/2017 privind stabilirea mijloacelor electronice de transmitere la distanţă a actelor de executare şi a procedurii de comunicare a acestora”, se arată în document.

Obiectivele implementării acestui sistem sunt scurtarea duratei de comunicare a actelor de executare, inclusiv cele emise ca urmare a încetării măsurilor de executare silită, reducerea costurilor de comunicare/operare pentru părţile implicate, respectiv ANAF şi instituţiile de credit şi ridicarea măsurilor de executare silită prin poprire în timp real.

LĂSAȚI UN MESAJ