Veste bună: secţia de Neurologie a Spitalului de Urgenţă din Petroşani va fi redeschisă

93

Spitalul de Urgenţă din Petroşani se pregăteşte să redeschidă secţia de Neurologie, după ce 11 angajaţi ai unităţii medicale, diagnosticaţi cu coronavirus, au fost externaţi de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara. Ei vor mai rămâne, însă, în izolare timp de 14 zile, în timp ce alte peste 100 de cadre medicale de la Spitalul din Petroşani aşteaptă rezultatele pentru cea de-a doua testare epidemiologică, de asemenea, în izolare.

Managerul unităţii medicale din Valea Jiului, doctorul Alin Vasilescu, a precizat că alţi patru medici şi două infirmiere şi îngrijitoare care se aflau în izolare la domiciliu au depăşit acest moment şi se pot întoarce la serviciu. Ei sunt primii dintre cei 118 angajaţi ai spitalului care au fost nevoiţi să stea acasă 14 zile după ce o femeie de 26 de ani, care revenise din Italia, a ascuns acest lucru şi a fost internată la secţia de Neurologie a unităţii medicale. Potrivit lui Alin Vasilescu, de luni se doreşte redeschiderea secţia de Neurologie a spitalului, iar după cel de-al doilea rezultat negative pentru cadrele medicale de la secţia de Cardiologie, şi aceasta va redeveni funcţională.

Cele două secţii ale spitalului s-au închis pe fondul lipsei de personal, după ce mai multe cadre medicale au ajuns la izolare din cauză că au fost în contact cu pacienta care nu a respectat normele de izolare la domiciliu deşi venise din Italia. Ulterior, femeia a fost depistată pozitiv la infecţia cu noul coronavirus

LĂSAȚI UN MESAJ