Veste bună! Curtea de Apel București a dat sentința în cazul centurii Timişoarei

343

Construirea centurii de sud a Timişoarei poate începe. Curtea de Apel București a dat sentința definitivă și a respins contestația depusă de unul dintre constructorii care a pierdut licitația. Astfel se încheie un lung șir de procese care au ținut în loc ridicarea variantei de ocolire a orașului.

„O veste excelentă a venit de la Curtea de Apel București care a respins contestaţia depusă privind rezultatul licitației, după mai bine de un an și jumătate de tergiversări. Poate este mai bine mai târziu decât prea devreme, pentru că astfel se demonstrează că procedurile de achiziție derulate de instituțiile Guvernului României au fost cele corecte și legale. Sper ca într-un timp scurt compania câștigătoare, Tirrena Scavi, să înceapă procedurile pentru realizarea Proiectului Tehnic și pregătirile necesare organizării viitorului șantier, iar eu îi asigur că la Consiliul Județean vom trata toate cererile lor cu celeritate”, a declarat Calin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Dacă nu mai apar alte piedici și șantierul ar fi deschis în primăvară, există șanse ca în 2021 Timișoara să beneficieze de o centură ocolitoare completă. Mai este nevoie de construirea a 25 de kilometri, iar contractul presupune doi ani de lucrări, din care 6 luni pentru proiectare. Valoarea este de 320 de milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ