Veste antiglonţ şi anti-înjunghiere pentru poliţiştii timişeni

359

Dotările performante pot salva vieţi! Asta susţin reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Timiş care spun că, în curând, agenţii din teren vor fi mult mai bine echipaţi şi vor fi mult mai în siguranţă.

Potrivit poliţiştilor, în judeţ vor ajunge mai multe echipamente esenţiale: veste antiglonţ, veste anti-înjunghiere, aparate cu electroşocuri şi arme letale şi neletale. Acestea nu vor ajunge numai la forţele speciale de intervenţie, ci ele vor face parte din echipamentul de muncă al tuturor poliţiştilor care se ocupă de ordinea publică, inclusiv a celor de la Rutieră. Aceste echipamente sunt necesare pentru că viaţa poliţiştilor este tot mai des pusă în pericol, mai ales că un echipaj este format din doi oameni ai legii, iar aceştia trebuie să intervină singuri timp de câteva minute în situaţii de risc.

Vă reamintim că, în urmă cu câţiva ani, un poliţist a intrat în comă după ce a fost lovit cu o cărămidă în cap de un cetăţean din cartierul Plopi. De asemenea, luna trecută, un hoţ de maşini a scăpat cu cătuşele la mâini de poliţişti, după ce alte persoane au intervenit şi agenţii de la faţa locului nu au reuşit să se impună în faţa grupului.

LĂSAȚI UN MESAJ