Vechile Băi Lipova, loc de relaxare aproape de Timișoara. Foto

460

Weekendurile calde de vară sunt pretextul perfect pentru o ieșire din oraș. În apropiere de Timișoara se află locul perfect pentru a petrece un sfârșit de săptămână sau doar o zi de duminică. La mai puțin de 70 de kilometri de Timișoara se află orașul Lipova cu băile cu același nume, deschise încă de la finalul secolului XIX.

Două bazine cu apă perfectă de scăldat vă așteaptă de dimineață până seara. Ștrandul oferă și un spațiu verde generos, cu sezlonguri, umbrele și o terasă. Cei care doresc să își petreacă o noapte sau mai multe aici, au la dispoziție un camping unde se poate înnopta la căsuțe de lemn, în camerele unui motel sau în cort. Aici există spații pentru a pregăti grătarul, dușuri și un magazin.

În ultimii ani, stațiunea a fost reabilitată, dar nu în totalitate. Bazinul ar mai avea nevoie de mici îmbunătățiri, dușurile la fel. Însă atmosfera este frumoasă, aproape de o pădure răcoroasă. De asemenea, aici se continuă tratamentele cu apă termală, băile fiind unul dintre puținele locuri din vestul țării care mai oferă astfel de servicii.

Tratamente: – băi calde cu apă minerală – hidroterapie – electroterapie – cură internă cu apă minerală

Boli tratate: – afecțiuni cardiovasculare (stări după infarct în stadiul de postconvalescență, hipertensiune arterială, arteriopatii periferice cu tulburări trofice discrete, varice); – afecțiuni ale tubului digestiv (gastrite cronice hipoacide, forme ușoare de colite cronice, tulburări funcționale ale intestinului gros); – afecțiuni hepatobiliare (dischinezia biliară, hepatită cronică, tulburări după ficat operat, pancreatită cronică, colecistită cronică calculoasă); – afectiuni respiratorii (nevroze respiratorii, persoane cu frecvente pneumopatii microbiene sau virotice); – alte afecțiuni (boli ale rinichiului și ale căilor urinare, nevroza astenică, afecțiuni ginecologice.

LĂSAȚI UN MESAJ