Vechea meteahnă. Peste 30 de școli și licee din Caraș-Severin nu au autorizații sanitare

35

Un număr de 32 de unităţi de învăţământ din judeţul Caraş-Severin nu deţin autorizaţii sanitare, însă au primit termene de conformare.

„În judeţul Caraş-Severin avem 129 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, 399 structuri-clădiri, iar dintre acestea, 32 unităţi nu au autorizaţia sanitară, dar au plan de conformare, în timp ce două au probleme mai mari, în două sate. Celelalte sunt în diferite faze pe reabilitare cu finanţare prin PNDL 1, PNDL 2 şi din fonduri guvernamentale. Din punctul de vedere al ISU, avem 32 de unităţi, toate cu lucrări structurale şi urmează ca după depunerea documentaţiei să-şi obţină şi aceste autorizaţii de funcţionare. Lucrările de igienizare au fost verificate şi nu avem probleme nici în şcoli şi nici în internate”, afirmă prefectul judeţului Caraş-Severin, Matei Lupu, citat de agerpres.ro.

Problemele instituţiilor de învăţământ fără autorizaţie sanitară sunt legate de lipsa apei potabile sau a apei curente ori grupuri sanitare neconforme. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) din Caraş-Severin recomandă autorităţilor locale ca acolo unde nu există încă posibilitatea alimentării cu apă potabilă să instaleze automate de apă iar toaletele să fie reabilitate şi igienizate în interiorul clădirilor.

LĂSAȚI UN MESAJ