Vântul schimbării în PNL pentru parlamentare: Marilen Pirtea, rectorul UVT, candidează pentru Timiş

620

Conducerea PNL Timiş susţine că abordează cu ochi noi alegerile parlamentare din această toamnă. Una dintre poziţiile fruntaşe pe listele liberale va fi ocupată de actualul rector al Universităţii de Vest din Timişoara, Marilen Pirtea. Aceasta este marea schimbare anunţară de Nicolae Robu, preşedintele PNL Timiş.

„Venim cu noi propuneri către societate. Cred că prezenţa, pe prima sau a doua poziţie, a rectorului unei universităţi importante din Timişoara şi România, cum este Universitatea Vest din Timişoara, va face bine partidului, va fi receptată pozitiv de cetăţeni şi lumea ne va aprecia că nu ne limităm la vorbe ci noi chiar suntem oamenii faptelor. Dacă am vorbit despre înnoire atunci chiar şi dăm exemple concrete de înoire.A fost un consens, nu a fost vot, pe această propunere de abordare cu care eu am venit. Am obţinut acordul colegilor să procedăm astfel”, a declarat Robu.

O altă propunere din partea liderului PNL este ca în Parlament să existe şi un reprezentant al tinerilor liberali. Acesta va trebui să aibă până la 35 de ani. Acesta va fi ales de organizaţia de tineret şi doar cei cu vârsta de până la 35 vor putea să îşi aleagă reprezentantul.

În ceea ce priveşte „clasicii” liberali din Parlament, Robu spune că nu toţi se pretează la un nou mandat.

„Domnul Alin Popoviciu ar putea fi un bun secretar de stat sau director într-un minister. Sunt convins că în aparatul de stat ar reprezenta foarte bine interesele Timişului şi ale Timişoarei”, a declarat liderul PNL Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ