„Vânătoare” de vitezomani, pe şoselele din Timiş, cu cel mai performant radar: cu laser! VIDEO

88

Poliţia Română a anunţat, sâmbătă, că s-a dotat cu cele mai performante aparate de măsurare a vitezei disponibile în ziua de astăzi, cu un laser integrat. Sunt opt asemenea radare la număr, iar unul dintre ele merge la Timiş!

Aparatele de tip LTI 20-20 TruCAM au camera video HD de înalta fidelitate şi un laser integrat. Ele adună pe cardul de memorie înregistrări video, fotografii HD detaliate, ce pot cuprinde marca maşinii, plăcuţa de înmatriculare şi chiar trăsăturile faciale ale conducătorului auto, precizează Poliţia Română.

Poliţiştii de la Secţia de Poliţie Autostrăzi din cadrul Inspectorului General al Poliţiei Române vor folosi un astfel de aparat radar tip pistol, având în vedere valorile de trafic în creştere şi vitezele de deplasare de pe şoselele rapide. Celelalte şapte aparate au fost distribuite către structurile rutiere din cadrul Poliţiei Bucureşti şi Inspectoratelor de Poliţie ale judeţelor Argeş, Bacău, Braşov, Suceava, Prahova, Timiş.

Pe şoselele de acolo se înregistrează valori mari de trafic, în special la sfârşit de săptămână sau în perioada sărbătorilor, cu ocazia revenirii în ţară a cetăţenilor români care au reşedinţa în străinătate.

„Cu ajutorul lor, poliţiştii rutieri, care au fost instruiţi în cadrul unor cursuri în ceea ce priveşte utilizarea aparaturii, vor acţiona pentru combaterea eficientă a vitezei excesive pe şosele şi preîntâmpinarea accidentelor de circulaţie”, anunţă în stilu-i caracteristic Poliţia Română.

LĂSAȚI UN MESAJ